Προς ενημέρωσή σας

Ερωτηματολόγιο

Αξιολόγηση της κάρτας τουρίστα (#TTB app) για την πόλη της Θεσσαλονίκης

Η εφαρμογή #ΤΤΒ (#Thessaloniki_Tourism_Blockchain) αντιπροσωπεύει μια ολοκληρωμένη πληροφοριακή πύλη για την πόλη της Θεσσαλονίκης, παρέχοντας πληροφορίες για αξιοθέατα, σημεία ενδιαφέροντος και σχετικό ψηφιακό υλικό για την πόλη. Ταυτόχρονα, δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να δημιουργήσει μια ασφαλή και πλήρως προσωποποιημένη ψηφιακή τουριστική κάρτα πόλης εξασφαλίζοντας στον τουρίστα μείωση καθυστερήσεων για την επιτόπια έκδοση εισιτηρίων και των χρόνων αναμονής, ενώ παράλληλα τον διευκολύνει στη δημιουργία του πλάνου επίσκεψής του. Μεταξύ των διαθέσιμων, προς επιλογή, υπηρεσιών (κράτηση και προπληρωμή) περιλαμβάνονται υπηρεσίες βιώσιμης κινητικότητας, περιηγήσεις, ημερήσιες εξορμήσεις, άσκηση και επαφή με τη φύση, καθώς και είσοδος σε χώρους ενδιαφέροντος. Επιπλέον, μέσω της τεχνολογίας blockchain, διασφαλίζεται η αυθεντικότητα της κάρτας και η σύνδεσή της με τον χρήστη.

Η έξυπνη κάρτα τουρίστα για τη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο τελικό στάδιο ανάπτυξής της για android (ακολουθεί και σε ios το αμέσως επόμενο διάστημα).

Με την παρούσα έρευνα ερωτηματολογίου θα θέλαμε τη συμβολή σας στην αξιολόγηση των υπηρεσιών αυτής.

Βήματα για τη συμμετοχή στην έρευνα:

  1. Δείτε το βίντεο της εφαρμογής ή για περισσότερες λεπτομέρειες εγκαταστήστε την εφαρμογή σε android κινητό (οδηγίες για το download μπορείτε να βρείτε εδώ)
  2. Αξιολογήστε την εφαρμογή συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο στον παρακάτω σύνδεσμο:

Ερωτηματολόγιο: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/TTB-FinalUserSurvey2

To ερωτηματολόγιο έχει αναπτυχθεί στην πλατφόρμα EUSurvey, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης/έργου με τίτλο «Ψηφιακή Θεσσαλονίκη 2030: Προώθηση του ψηφιακού προφίλ της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης μέσω blockchain και ψηφιακής τουριστικής κάρτας – #Thessaloniki_Tourism_Blockchain» (Δράση «Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020»). Η εταιρεία Softweb Adaptive IT solutions, το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ) και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) με το Εργαστήριο Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης (TOURLAB) συνιστούν το εταιρικό σχήμα του έργου, ενώ ενεργός υποστηρικτής στην πρωτοβουλία είναι ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Μάρκετιγκ του Νομού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ).

elGreek