Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), αστικός μη κερδοσκοπικός Οργανισμός, είναι ο επίσημος τουριστικός φορέας της πόλης με κύρια αποστολή:

 

  • Τη διαφήμιση και τουριστική προώθηση του Νομού Θεσσαλονίκης στην Ελλάδα και το εξωτερικό
  • Τη διαμόρφωση της Τουριστικής ταυτότητας – Branding της Θεσσαλονίκης
  • Την κατάρτιση και εφαρμογή στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη του τουρισμού του Νομού
  • Την προώθηση και προβολή των στρατηγικών πλεονεκτημάτων της περιοχής της Θεσσαλονίκης, με σκοπό την ανάδειξη της ως σημαντικό τουριστικό, εμπορικό, οικονομικό, πολιτιστικό, θρησκευτικό προορισμό, προορισμό κρουαζιέρας καθώς και κέντρο συνεδριακού τουρισμού και διοργάνωσης επαγγελματικών Εκθέσεων.
  • Την έκδοση πληροφοριακού υλικού όπως χάρτες, οδηγοί πόλης, θεματικά στοχευμένες μπροσούρες, που προβάλλουν τη Θεσσαλονίκη και το σχεδιασμό, την υλοποίηση και προώθηση νέων τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών.
  • Την υποστήριξη και τον συντονισμό δράσεων για την ενίσχυση του Ν.Θεσσαλονίκης ως τουριστικό προορισμό.

 

Ο ΟΤΘ, ως συνεργαζόμενος φορέας στο πλαίσιο του έργου, θα υποστηρίξει τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη του #Thessaloniki_Tourism_Blockchain.

Ο ΟΤΘ έχοντας κάνει ήδη πολλά βήματα στην προβολή της πόλης μέσω της ιστοσελίδας του θα δώσει την τεχνογνωσία και την εμπειρία του στο έργου. Αναλυτικότερα θα συμβάλει στη καταγραφή του οράματος και προτεραιοτήτων των φορέων της πόλης για τον τουρισμό, θα αποτελέσει το φορέα-αρωγό για επαφή με βασικούς φορείς της πόλης για τη σύναψη των Μνημονίων Συνεργασίας που θα αποτελέσουν τη βάση για τις ψηφιακές παροχές στον τουρίστα και θα προωθήσει με συντονισμένο σχέδιο δράσης τη χρήση του #Thessaloniki_Tourism_Blockchain.

 Ιστοσελίδα

elGreek